skip to Main Content

Het Hollandse witje is een bekend Nederlands wandtegeltje.

Net zo bekend als het ‘witje’ zijn de met Delfts blauw handgedecoreerde tegels die u nog altijd in oude huizen en boerderijen kunt bewonderen. Oorspronkelijk geïnspireerd op het 17e eeuwse Chinese porselein dat in die tijd bedoeld was om te pronken; om rijkdom uit te stralen. Deze tegels worden ook wel Delftse tegeltjes genoemd. Ze werden vooral in de keuken of rond de open haard gebruikt. Denk maar eens terug aan het huis van uw grootouders. Dan ziet u deze handgedecoreerde tegeltjes vast zo weer voor u.

Wij zijn naast leverancier van de oud-Hollandse witjes ook leverancier van handgedecoreerde oud-Hollandse tegeltjes. Door de hernieuwde belangstelling en waardering voor ambachtelijk gemaakte producten, zien wij deze tegels ook in moderne interieurs steeds meer terug.

We leveren zowel losse tegels als complete tableaus. In het laatste geval vormen meerdere tegels samen één voorstelling. Een mooie manier om met uw wandtegels een verhaal te vertellen. Maatwerk is ook mogelijk.

Afbeeldingen op handgedecoreerde oud-Hollandse tegels

Populaire onderwerpen voor handgedecoreerde oud-Hollandse tegels zijn bijvoorbeeld kinderspelen, bloemen, dieren, mythologische of Bijbelse verhalen. Ook hoekdecoraties behoren tot de mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van bloemenpatronen of juist meer gestileerde patronen?

Voor alle handgedecoreerde tegels geldt dat maatwerk mogelijk is. Wat u op onze website ziet is slecht een kleine selectie van ons zeer brede assortiment. Laat ons weten waar u naar op zoek bent en hoogst waarschijnlijk kunnen wij het leveren.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over onze handgedecoreerde oud-Hollandse tegeltjes en tableaus? Heeft u een mooie decoratie voor op uw tegeltjes voor ogen en wilt u daarom meer weten over de mogelijkheden voor maatwerk? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of bezoek onze showroom in Hummelo. Maak voordat u bij ons langskomt wel even een afspraak. Dan zorgen wij ervoor dat we de tijd voor u hebben.

Direct contact opnemen?
Back To Top